Як зберігати садовину та городину свіжими
Харчування

Як зберігати садовину та городину свіжими

Share Button

Ні в якому разі не мийте садовину чи городину перед зберіганням

Комусь це може здатися дивним, проте ні в якому разі не варто мити городину чи садовину перед тим, як покласти її в холодильник чи комору. Якщо щось по-справжньому брудне, просто протріть сухою ганчіркою чи паперовою серветкою. Якщо, Ви миєте фрукти та овочі, то Ви змиваєте їх природній захисний шар, який захищає їх від плісняви та гниття.

Городина та садовина полюбляє природне довкілля

Сирість добре тільки для плісняви. Корисним буде покласти паперовий рушник чи бавовняну хустинку на дно вмістилища для зберігання ягід. Це вбиратиме надлишкову вологу те перешкоджатиме гниттю.

Як правильно зберігати авокадо

Нестиглі авокадо краще зберігати в пакетах з цупкого паперу, або ж загорнутими в старі газети. Стиглі авокадо краще зберігати в холодильнику, в пакетах з цупкого целофану.

Городина, яку не варто зберігати в холодильнику:

  • Овочевий перець
  • огірок
  • помідори.

Вищезгадану городину краще зберігати при кімнатній температурі. При зберіганні в холодному місці перець втрачає свою хрусткість, а огірки та помідори починають прив’ядати.

Також ні в якому разі не варто зберігати недостиглу городину, ані садовину. Адже так вони швидше зіпсуються.

Загорніть бананові корінці

Банани, які зберігаються в холодильнику, швидко чорніють та починають псуватися. Краще зберігати їх при кімнатній температурі з корінцями, загорнутими харчовою плівкою.

Зберігайте почищені та порізані овочі в воді

Почищену та, навіть, порізану моркву та селеру можна зберігати протягом довгого часу в холодильнику. Просто покладіть їх в банку, залийте водою та закрийте кришкою.

Зберігайте овочі в теплішій частині холодильника

Чим нижче температура, тим швидше фрукти та овочі будуть втрачати аромат та свіжість. Якщо Ви хочете зберегти свіжий смак Ваших улюблених фруктів – зберігайте їх в найтеплішій частині холодильника.

Певні овочі та фрукти не можна зберігати разом

Деякі види садовини та городини, після того як їх зірвали, починають активно виділяти етилен. Такі як:

  • банани
  • абрикоси
  • дині
  • груші
  • сливи
  • манго
  • томати.

Деякі інші плоди, на противагу попереднім, занадто чуттєві до етилену. Такі як:

  • яблука
  • баклажани
  • кавуни
  • бульба
  • гарбузи
  • морква
  • броколі.

Якщо зберігати нижчезгадані плоди, разом з вищезгаданими, то вони почнуть швидко гнити. Тож, найкраще зберігати дві групи в різних місцях.

Зберігайте окремо цибулю та бульбу

При зберігання цибулі і бульби в одному місці, плоди почнуть проростати і стануть неїстівними.

Часник та цибуля полюбляють сутінки

Сутінки – улюблений час для часнику та цибулі. Якщо у Вас бракує місця, можна складати все окремо в паперові пакети з маленькими отворами для вентиляції. В таких окремих пакетиках Вам буде легше знайти для всього місце. Пам’ятаємо – воно має бути темним.

Бульба псується на сонячному світлі

Ніколи не зберігайте бараболю в місці, на яке попадає пряме сонячне світло. Бараболя не тільки починає псуватися, вона може стати отруйною. Найкраще зберігати бульбу в сухій, бажано, дерев’яній коробці, шафці чи кошику в темному місці.

Залиште декілька яблук на картоплі

Одне або два яблука, залишені зберігатись на картоплі, допоможуть їй зберегти свіжість на довший час.

Зелена спаржа зберігається як квіти

Спаржу краще тримати в глечику з невеличкою кількістю води, на зразок, як ми зберігаємо квіти. Саме так спаржа зможе лишатися свіжою протягом довшого проміжку часу.

Броколі та кольорова капуста полюбляють вологу

Броколі, так, як і вищезгадану спаржу, краще зберігати як квіти. Ставите стебло рослини у невисоку банку з водою. На верх можна покласти вологу хустинку. Воду в банці та хустинку потрібно часто міняти.

Кольорову капусту також замотуєте у мокру хустинку чи рушник. При відсутності таких, запакуйте у харчову плівку, пробивши декілька отворів для вентиляції.

Городина, яка зберігається при кімнатній температурі, потребує вентиляції

Не варто зберігати овочі у дальніх закутках шафи. Так вони будуть псуватися набагато швидше.

Більш розумно зберігати овочі в дерев’яних чи пластикових коробках з легким доступом свіжого повітря.

Загортайте селеру в тонку фольгу

Селера буде зберігатися довше, якщо загорнути її в фольгу та тримати в холодильнику. Якщо тримати її в пластику, вона втрачає консистенцію та смак.

Зберігайте помідори черешками догори

Ділянка біля черешка є найбільш вразливою в помідорах. Саме з цього місця вони починають псуватися. Тож для тривалішого зберігання, складайте їх черешками догори.

Виноград зберігається довше в поліетиленових кульках

Виноград буде довше зберігати свою соковитість та смак, якщо тримати його в поліетиленових кульках, наприклад з застібками, у холодильнику.

Також не варто зберігати всі гілки в одній купі, адже той, що знизу – подавиться.

Джерело: brightside.me

Коментарі