Цільнозернове тісто для піци
Рецепти Харчування

Цільнозернове тісто для піци

Share Button

Час приготування

  • Підготовка – 30 хвилин
  • Випікання – 15 хвилин
  • Загальний час – 45 хвилин

Піца

Піца – це традиційна і дуже проста італійська страва. І до того ж неймовірно смачна. Для класичної піци готується корж, з дріжджового тіста, який покривається томатною пастою, начинкою, а зверху посипається сиром. Сир, зазвичай, беруть моцарелу, а начинка може бути будь-якою на Ваш смак:

  • городина
  • шинка
  • курка
  • риба
  • морепродукти.

Щоб отримати від піци більшу користь для здоров’я, скористайтесь цільнозерновим борошном. Змішавши, для приготування коржа для піци, цільнозернове борошно зі звичайним борошном, Ви отримаєте піцу з хрумкою шкуринкою та відмінним вишуканим смаком. Швидкорозчинні дріжджі зекономлять купу часу та піднімуть тісто всього за 10 хвилин.

Оригінальний рецепт взятий на американському сайті webmd.com, тож варто пам’ятати , що американська чашка містить 240 мл.

Інгредієнти:

  • 3/4 чашки цільнозернового борошна
  • 3/4 чашки звичайного борошна
  • 1 пакетик швидкорозчинних дріжджів (10 гр)
  • 3/4 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки цукру
  • 1/2- 2/3 чашки гарячої води (50-55 °C)
  • 2 чайні ложки оливкової оливи першого віджиму

Приготування

Ви можете скористатись для приготування тіста для піци міксером, як до речі й написано в оригіналі, я ж тісто місив руками, чого і Вам раджу.

1 крок

Змішайте цільнозернове та звичайне борошно, разом із сіллю, цукром та швидкорозчинними дріжджами. Перемішайте олію в чашці з гарячою водою. Потрошку додаючи воду до борошна, ретельно перемішуємо його, аж поки у нас не вийде кулька липкого, м’якого тіста.

Якщо тісто виглядає сухим додайте трішки води та знову замісіть та, відповідно, якщо занадто липке – декілька ложок борошна. Навіть після отримання бажаної маси, місіть тісто хвилин зі п’ять. Зробіть це навіть, якщо робили тісто в блендері.

2 крок

Перед розкачуванням, заверніть тісто, в злегка змазану олією, харчову плівку. Лишіть його на 10-20 хвилин. Потім, знявши плівку, злегка посипте борошном стіл та розкачайте тісто в потрібну Вам форму. В даному випадку має вийти круг діаметром, приблизно, 33 см.

3 крок

Розігрійте духовку до 260 °C та покладіть піцу на найнижчу поличку. Як Ви вже зрозуміли, це рецепт коржа для піци, а начинку, я певен, Ви вже придумаєте самі. Готуйте піцу протягом 10-14 хвилин аж поки не побачите рум’яну шкуринку по бокам. Подавайте відразу з духовки чи печі, якщо маєте. Смачного!

Порада

Тісто може зберігатися в холодильнику протягом 2 днів, але не більше. Розігрійте до кімнатної температури перед приготуванням.

Ще одна порада

Якщо Вам, з тих чи інших причин, не до вподоби дріжджі, як мені, наприклад. Спробуйте без них. Мені, до речі, сподобалось. В такому випадку і цукор можете не додавати.

Коментарі