Смачні та корисні рецепти гарячого какао
Рецепти Харчування

Смачні та корисні рецепти гарячого какао

Share Button

Гаряче какао ще інколи називають гарячим шоколадом. Це не так вже й далеко від правди, але різниця все ж таки є. Гаряче какао – це напій, який готується шляхом додавання в порошкове какао гарячого молока чи води. Натомість, гарячий шоколад отримують шляхом топлення шматочків шоколаду.

Щоб приготувати смачне та корисне какао, потрібно дотримуватись одного правила. Не важливо, який Ви рецепт обираєте, проте ні в якому разі не купуйте комерційні напої какао. Адже вони переповнені штучними складовим, цукром чи цукрозамінниками та ще бозна чим.

Щоб дізнатися більше про користь какао читайте нашу публікацію: 7 Корисних сюрпризів від чашки гарячого какао

Примітка: Соєве, мигдалеве чи кокосове молоко можна замінити звичайним. Як і тростинний цукор. Будьте креативні!

Какао Майя

Певен, що будь-хто із нас, хто куштував гаряче какао, пив його солодким. Проте в Мексиці, на батьківщині какао, давні майя вживали його солоним та перченим! Це, до речі, враховуючи мексиканську спеку, виглядає напрочуд вдалою ідеєю.

  • Соєве молоко – 1 горня (можна звичайне)
  • Какао-порошок – 2 столові ложки
  • Тростинний цукор – 1 столова ложка
  • Ваніль – 1/2 чайної ложки
  • Сіль – 1/4 чайної ложки
  • Цейлонська кориця – 1/4 чайної ложки
  • Перець чилі – 1/4 чайної ложки

Приготування: змішайте все посудині на підігрівайте, помішуючи, на маленькому вогні аж поки напій не стане гарячим і з пінкою. Не варто кип’ятити.

Кокосове какао

Не плутайте, будь ласка, кокосове молоко з кокосовим соком. Кокосове молоко – це напій, який готується з кокосової води з додаванням кокосової м’якоті. Часто використовують в східній кухні.

Кокосове молоко багате на вітаміни C та групи B, також містить такі мінерали, як марганець, мідь, фосфор, магній та залізо. Разом з нашим корисним какао вони утворюють дуже поживний, а на додачу ще й смачний, напій. Кокосове молоко, зазвичай солодке, тож обережно з цукром.

  • Кокосове молоко – 1 горня
  • Какао-порошок – 2 столові ложки
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Ваніль – 1/2 чайної ложки Дрібка солі

Приготування: змішайте все в посудині та доведіть до кипіння на повільному вогні.

Гаряче какао з чорносливом

Навіть такий екзотичний напій для нас, як кокосове какао виглядає буденністю поруч з какао з чорносливом. Хоча і чорнослив і какао є часто вживаними в Україні, проте поєднання їх в одному напої зовсім не популярне. Щонайменше, поки що.

Варто згадати, що така смакота як чорнослив, багата на харчові волокна, антиоксиданти, вітаміни та мінерали. Також чорнослив багатий на фруктозу, тож без цукру можна обійтись.

  • Молоко – 1 горня
  • Какао-порошок – 2 столові ложки
  • Чорнослив – 3 штуки
  • Ваніль – 1/2 чайної ложки
  • Цейлонська кориця – 1/4 чайної ложки
  • Дрібка солі

Приготування: покладіть все в блендер та подрібніть до однорідної маси. Суміш перекласти в каструлю та розігріти.

Смачного!

Коментарі