Піца з тіста на хлібній заквасці
Рецепти Харчування

Піца з тіста на хлібній заквасці

Share Button

Така піца з хрумкою шкуринкою приємно здивує навіть самих вибагливих любителів цієї популярної італійської випічки. Щоб дізнатися, як зробити хлібну випічку, ознайомтесь з публікацією Як зробити хлібну закваску за 7 простих кроків.

1 американська чаша містить 240 мл

Складники:

  • 1-1/2 чаші (360 мл) живої хлібної закваски
  • 4 — 5 столових ложок оливкової (кокосової) олії
  • 1 чайна ложка солі
  • Від 1-1/4 до 1-3/4 (300 мл — 420 мл) борошна

Рецепт приготування піци з тіста на живій хлібній заквасці

  1. Розігрійте духовку до 260 °C
  2. Змішайте разом свіжу хлібну закваску, одну столову ложку олії, сіль та 300 мл борошна. Додавайте борошно потрохи так, щоб досягти потрібної консистенції тіста. Кількість борошна залежить від густоти закваски. Тісто має бути м’яким та злегка липнути до рук. Якщо тісто сухе – додайте води, якщо занадто липке до рук — борошна.
  3. Після вимішування залиште тісто в спокої на 30 хвилин. Розкатайте тісто до потрібної форми. Щоб попередити прилипання, посипте стіл борошном, але сипте якомога менше.
  4. Випікайте 7 хвилин.
  5. Дістаньте корж для піци з духовки, рівномірно розбризкайте залишки оливкової олії на нього, інакше він стане сухим.
  6. Ну і останній крок: покладіть зверху на корж завчасно підготовлені наповнювачі та посипте сиром. Випікати до утворення рум’яної шкуринки.

Смачного!

Джерело: culturesforhealth.com

Коментарі