Нью-Орлеанська кава з цикорієм
Рецепти Харчування

Нью-Орлеанська кава з цикорієм

Share Button

У 19 сторіччі із Франції до Нового Орлеану попадає рецепт приготування кави з цикорієм. Завдяки яскравому виразному смаку напій попадає до душі містянам. Ще одною перевагою напою була ціна, що спричинило ріст його популярності протягом громадянської війни.

Ще починаючи з далекого 1862 року, в французькому кварталі міста Нового Орлеану в кафе Café du Monde 24 години на добу Вам запропонують каву з цикорієм. Як сам напій, так і кафе вже давно стали візитівками неповторного Нового Орлеану і є у всіх туристичних путівниках.

Рецепт Нью-Орлеанської кави з цикорієм

Нью-Орлеанська кави з цикорієм готується холодним методом і не потребує варіння. Час приготування 12 годин. На виході Ви отримаєте концентрат, який можна розбавляти як молоком, так і водою. В якості підсолоджувача першоджерела радять використовувати тростинний цукор, що й не дивно, це ж Луїзіана!

Вам знадобиться:

  1. Кава грубого помелу – 227 грам
  2. Молотий корінь цикорію – 22 грам
  3. Джерельна вода – 1,18 літр
  4. Тростинний цукор

Приготування:

Каву краще брати добре підсмажену і ні в якому разі не беріть розчинний цикорій.

  • Свіжозмелену каву розмішайте з цикорієм
  • Суміш залийте водою, перемішайте дерев’яною ложкою, накрийте кришкою та залиште на 12 годин в темному місті
  • За 12 годин зніміть кришку та знову перемішайте
  • Процідіть напій та налийте його в глечик чи банку

Подають такий напій з льодом, молоко додають за смаком.

Непідсолоджений концентрат зберігається 5-7 днів, напій з цукром – 1-2 дня. А якщо вже додали молока, то десь за декілька годин напій почне псуватися. Тростинний цукор легко міняється на буряковий, можна додати якийсь сироп з а смаком.

Смачного!

Коментарі