Ладду із сухофруктів
Рецепти Харчування

Ладду із сухофруктів

Share Button

У нашій країні назва «ладду» – не сама популярна. Ладду – страва, що походить зі східних країн та швидко поширюється світом. Це маленькі кульки, розміром з абрикос, приготовлені із борошна. Але, ладду, що я Вам хочу запропонувати, – дещо інші.

Для приготування ладду із сухофруктів Вам знадобляться:

  1. 250 грам інжиру
  2. 250 г сухих персиків
  3. 250 г кураги
  4. 250 г родзинок
  5. 250 г фініків
  6. Мед
  7. Кокосова стружка

Замочуємо всі сухофрукти в гарячій воді на ніч, або, хоча б на 1 годину. Добре просушуємо після цього.

Подрібнюємо суміш в блендері або пропускаємо через м’ясорубку.

Додаємо трохи меду до утворення приємної для ліпки консистенції. Утворюємо із суміші невеличкі кульки.

Посипаємо кокосовою стружкою та ставимо ненадовго в холодильник. Якщо у Вас виходить більше, ніж один шар ладду на тарілці, то постеліть пергамент між кульками, щоб вони не злипались.

Такий десерт є вітамінною бомбою як для дітей, так і для дорослих. Особливо рекомендуємо його в зимовий час, коли вітамінів не так вже і багато.

Кожен інгредієнт – аптека для нашого організму.

Наприклад:

  • Сушений інжир має калій, кальцій, магній та інші вітаміни, клітковину, пектин тощо. Налагоджує роботу кишечнику. Покращує загоєння з’єднувальних тканин при травмах.
  • Курага місить калій, кальцій, залізо, вітамін В5, органічні амінокислоти, що просто необхідні для нашого організму.
  • Родзинки багаті на вітаміни групи В та важливі мікроелементи як залізо, магній, бор тощо.
  • Фініки корисно вживати при серцево-судинних захворюваннях, для покращення роботи ЖКТ, вони підвищують імунітет.
  • Мед – унікальний продукт, що містить ряд мікро та мікроелементів, вітамінів, мінералів у своєму складі.

Ми додаємо також волоські горіхи до суміші. Виходить неймовірна смакота, а діти просто в захваті від таких солодощів.

Коментарі