Консервований гарбуз
Рецепти Харчування

Консервований гарбуз

Share Button

Гарбуз – це надзвичайно корисна городина, про що, ми вже згадували в публікації “Корисний гарбуз“. Проте, вживання гарбуза, зазвичай, у нас обмежується гарбузовою кашею.

Ми пропонуємо Вам рецепт консервованого гарбуза, який, не так вде й важко приготувати, і, який стане Вам в добрій нагоді взимку, а тим більше ранньою весною.

Рецепт консервованого гарбуза:

На півлітрову банку:

  • 300-350 грам гарбуза
  • 3-4 гвоздики
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • Чайна ложка кориці
  • 1 лавровий лист
  • 1 столова ложка оцту

Для розсолу:

  • 1 літр води
  • 3 чайні ложки солі
  • 2 чайні ложки цукру.

Приготування:

  1. Зрілого гарбуза розріжте навпіл, видаліть насіння, зніміть шкірку. Наріжте кубиками, потримайте 1-2 хвилини в киплячій воді, потім – остудіть в холодній.
  2. У банку покладіть гарбуз, додайте спеції, залийте киплячим розсолом і влийте оцет.
  3. Стерилізують банки протягом 25-30 хвилин, лиш потім закривайте.

Таку заготівлю можна використовувати взимку для приготування солодких та не дуже страв. Чудово смакує з м’ясом, в салатах, солодощах.

Смачного та на здоров’я!

Коментарі