Кавово-карамельний лассі
Рецепти Харчування

Кавово-карамельний лассі

Share Button

Запах кави поглинає… Це один з тих запахів, які ще до першого ковтка просочуються крізь тіло аж до самої душі, пробуджуючи легеньке тепло в тілі… Його не переплутаєш ні з чим. Зранку він такий жаданий, цей запах. Темний гарячий напій із солодкувато-гіркуватим ароматом та смаком дарує так багато неперевершених миттєвостей. І вранці, коли Ваші пальці огортають горнятко з кавою, Ви промовляєте до себе: «Ох, як же я обожнюю каву!»… Є Ви та кава. Кава та Ви.

Проте влітку, коли надворі спека, то насолоджуватися гарячою кавою, – то не така вже й насолода… Кави і досі хочеться, проте якоїсь холодної… Ні, не холодного еспрессо, а чогось по-літньому екзотичного та освіжаючого. Саме таким є напій, що складається з лассі, традиційний індійський напій, та кави.

Кавово-карамельний лассі

Цей простий напій найкраще смакує зранку або ж по полудні. Вживати краще його перед їжею, ніж після неї.

Напій з кави, йогурту, карамельного сиропу та кардамону не лише дарує незабутні моменти та відчуття, але й допомагає Вашому здоров’ю. Як? Просто. Він очищує кишечник. Дуже м’яко, не переживайте.

Рецепт, поданий нижче розрахований на 2-4 особи.

Вам знадобиться:

  • Холодне молоко – 2 чашки (560 мл)
  • Домашній або грецький несолодкий йогурт – 1/3 чашки (80 мл)
  • Карамельний сироп (можна кленовий) – 2 столові ложки
  • Кардамону подрібнений – 1/2 чайної ложки
  • Еспрессо – 100 мл

Прикрасьте напій збитими вершками та мигдалем, перемішаними з кардамоном.

Рецепт приготування кавово-карамельного лассі

  1. З’єднайте охолоджене молоко, йогурт, кленовий сироп, кардамон та 50 мл еспрессо.
  2. Перемішайте блендером до однорідної маси.
  3. Розлийте у 2 невеликих стакани порівну.
  4. Додайте в напій залишок еспрессо – поділіть порівну.
  5. Прикрасьте вершками та мигдалем, якщо бажаєте.

Порада

Якщо Ви полюбляєте міцнішу каву, то додавайте більше кави у лассі.

Приємного Вам ранку і смачного дня!

Коментарі