Ферментований часник
Рецепти Харчування

Ферментований часник

Share Button

Всього декілька зубчиків часнику, як ніщо інше, допоможе нам вберегтися від захворювань на простуду, нежить та грип. І найкраще для таких цілей підійде сирий ферментований часник. Нижче Ви знайдете як його зробити.

Складники:

  • Свіжий часник — 1 кг
  • Чорний перець горошком
  • Свіже цвітіння кропу
  • Декілька листків чорної смородини (або листя хрону)
  • Вода джерельна — 1 л
  • Сіль — 2 столові ложки (34 г)
  • Яблучний оцет — 50 мл

Порада: Часник краще купувати на ринку у селян.

Рецепт приготування ферментованого часнику

  • Доведіть воду до кипіння, додайте сіль та оцет. Розмішайте та лишіть охолоджуватися до кімнатної температури.
  • Очистіть часник від лушпиння. Це найбільш нудна і трудомістка частина приготування. Можна її пришвидшити опустивши часник в кип’ячу воду на декілька секунд. Проте виграючи в часі, ми втрачаємо в корисних речовинах в часнику. Тож, – не раджу.
  • Очищений часник покладіть в холодну воду на годину. Прополощіть та, опісля, просушіть.
  • Простерилізуйте 2-літрову банку. Саме на такий об’єм розрахований даний рецепт.
  • Покладіть в банку декілька горошин чорного перцю, кілька цвітінь кропу, 4-5 листків чорної смородини та очищений часник. Залийте все це повністю приготованим розсолом. Якщо Ви бажаєте використовувати банки меншим об’ємом, — розділіть прянощі порівну між банками.
  • Закрийте банку кришкою та тримайте її в темному місці при кімнатній температурі протягом 2 тижнів.

Після 2 тижнів поставте ферментований часник в холодильник, або в холодне місце. Пам’ятайте: чим довше стоїть часник, тим краще він смакує!

Часник ферментується повільно і буде готовий, десь, за місяць. Його можна додавати в різні страви і, від цього їх смак засяє іншими барвами.

Смачного та не хворійте!

Коментарі