Домашнє імбирне пиво. Класичний рецепт.
Рецепти Харчування

Домашнє імбирне пиво. Класичний рецепт.

Share Button

Класичне імбирне пиво почали варити в графстві Йоркшир, що на півночі Англії. Напій мав характерний пряний та освіжальний смак і досить швидко став популярним.

На жаль, сучасне імбирне пиво, яке продають в крамницях, переважно виготовляється, а не вариться, як має бути, з додаванням штучних барвників та ароматизаторів. Проте, вихід є, і не докладаючи надзусиль, Ви зможете зварите смачне, освіжальне та запашне пиво вдома.

Важливо! Бродіння, яке викликають дріжджі, призводить до появи бульбашок, а відповідно й збільшує тиск у пляшці, що може призвести до її вибуху. То ж, під час бродіння, Вам потрібно, відкривати пляшку, щоб не допустити цього. Також ми радимо використовувати пластикові пляшки із питань безпеки.

Увага! Бродіння призводить до появи алкоголю, хоч і в невеликій кількості. Тож, не варто частувати таким пивом дітей, вагітних жінок та годуючих мам. Для дітлахів, розведіть імбирний сироп, рецепт якого Ви знайдете нижче, звичайною газованою водою.

Імбирний сироп

  • Цукор – чверть літра
  • Вода – 1/8 літра
  • Імбир (тертий) – 1 столова ложка

Імбирне пиво

  • Імбирний сироп (дивіться вище)
  • Лимонний сік (свіже вичавлений) – 3 столові ложки
  • Джерельна вода – 1 3/4 літра
  • Сухі дріжджі – 1/8 чайної ложки

Також Вам знадобиться чиста 2-ох літрова пластикова пляшка.

Приготування імбирного сиропу

  1. Імбир очистіть від шкірки та потріть на дрібну терку
  2. Покладіть імбир та цукор у воду і нагрійте на середньому вогні, аж поки цукор не розчиниться
  3. Дайте сиропу охолонути до кімнатної температури

Рецепт приготування домашнього імбирного пива

  1. Покладіть сухі дріжджі в пляшку та залийте по черзі імбирним сиропом, лимонним соком та джерельною водою
  2. Закрийте пляшку кришкою та добре її збовтайте, аж поки не розчиняться дріжджі
  3. Поставте пляшку в тепле темне місце на 2-3 дні, аж поки напій не почне пузириться

Імбирне пиво готове! Розлийте його по пляшках та тримайте в холодильнику. Оскільки процес бродіння в холодильнику хоч і значно сповільнюється, проте не зупиняється, тож, зважайте, що напій буде придатним до вживання, за умови зберігання в холодильнику, протягом одного- двох тижнів.

Пам’ятайте, що бродіння створює в пляшці тиск, від якого, навіть, може вибухнути пляшка. Тож, щоб уникнути таких неприємностей, раз на день, під час бродіння імбирного пива, обережно відкривайте її та випускайте гази.

Джерело: toriave.com

Коментарі