Чорнослив в шоколаді
Рецепти Харчування

Чорнослив в шоколаді

Share Button

Хоча сучасний світ і диктує свої правила, де все робиться швидко і на бігу, багато людей звертаються до себе та починають вести більш-менш здоровий спосіб життя. Починають займатися спортом, намагаються правильно харчуватися та мислити позитивніше. І дійсно, все це призводить до неабияких змін.

Ми, зі своєї сторони, хотіли б внести і свою частинку в процес оздоровлення та трансформації. В цій статті ми починаємо друкувати рецепти солодощів, що не займуть багато часу для приготування та стануть чудовим доповненням до Вашого здорового столу.

Чорний шоколад

Чорний шоколад – це окрема велика тема, якій ми вже присвятили статтю. Тож, якщо є бажання, то перечитайте про чорний шоколад. Та нагадаю, що чорний шоколад не лише смачний, але й дуже-дуже корисний для здоров’я.

Чорнослив в шоколаді

Іноді складається враження, що чорнослив, волоські горіхи та шоколад були створені один для одного. Ці інгредієнти легко можна поєднати в прекрасний та неймовірно легкий у приготуванні десерт, що позитивно впливає на наше здоров’я і не шкодить фігурі.

Чорнослив має у своєму складі: вітаміни групи А, В,С, РР. Мінерали: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо. Нікотинову, лимонну, щавлеву та інші необхідні людині кислоти.

Також, до корисних властивостей цього чудо-сухофрукту треба додати і наявність клітковини та дубильних, пектинових та азотистих речовин.

Волоські горіхи також дуже корисні для організму людини. Неймовірна кількість вітамінів та поліненасичених жирів є запорукою здоров’я та профілактикою холестерину в організмі людини. Отже, горіхи мають у своєму складі: вітаміни А, деякі вітаміни групи В, С, Е. Мінерали: залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, йод та інші необхідні нам мікроелементи. Деякі амінокислоти, що є незамінними для організму.

Зважайте й на те, що горіхи дуже нагадують собою людський мозок. А це і є вірна ознака того, що вживання цього продукту позитивно впливатиме на роботу мозку.

Шоколад краще використовувати чорний та це не обов’язково. Отже, Вам знадобиться:

  • 300-400 г чорносливу без кісточок
  • жменя волоських горіхів
  • 2 плитки чорного шоколаду

Почнемо.

  1. Промиваємо чорнослив та викладаємо його, щоб добре просушився.
  2. Розтоплюємо шоколад на водяній бані.
  3. Поки шоколад топиться, начиняємо кожну чорносливину горішком.
  4. Змащуємо тарілку, куди будете складати, тонким шаром вершкового масла.
  5. Коли шоколад вже рідкий і без грудочок, вмочуємо в нього чорносливини.
  6. Обережно, за допомогою двох виделок або зубочисток, виймаємо та складаємо на таріль.
  7. Коли все готово, ставимо цукерки в холодильник до застигання.
  8. Ласуємо.
Коментарі