Бананово-вівсяне печиво
Рецепти Харчування

Бананово-вівсяне печиво

Share Button

Один з найлегших рецептів доволі здорових солодощів для всієї сім’ї. Бананове вівсяне печиво зі шматочками шоколаду прийде до вподоби і дорослим, і дітям. Вам знадобиться вівсяне борошно (якщо немає, то замініть на пшеничне; теж виходить дуже смачно) та вівсяна крупа «Геркулес». 15 хвилин часу, щоб змішати всі інгредієнти та чашка чаю або кави, щоб насолодитися цими смаколиками. Для тих, хто рахує калорії додам, що на всю порцію в приблизно в 16 коржиків виходить 140 кал.

Вам знадобиться:

  • 1 склянка вівсяного борошна
  • 3/4 ск. звичайної вівсянки
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1/3 ч.л. соди
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ск. цукру
  • 1/3 ск. оливкової олії
  • 1/3 ск. молока
  • 1/2 ч.л. ванілі
  • Половина стиглого банана, порізаного дрібними шматочками
  • 1/4 ск. горішків чи сухофруктів за смаком
  • 1/3 ск. пекарських шоколадних чіпсів

Розігріваємо духовку до 180 °С. З’єднуємо перші шість сипучих елементів. Олію, молоко та цукор перемішуємо в окремій посудині. Зрештою, з’єднайте все між собою та добре перемішайте. Додайте банан, горішки чи сухофрукти та шматочки шоколаду.

Застеліть деко пергаментом та змастіть його маслом. Викладіть печиво та випікайте 25-30 хвилин до золотистої шкуринки. Смачного!

Коментарі