9 смачних продуктів багатих на пробіотики
Харчування

9 смачних продуктів, багатих на пробіотики

Share Button

Наші бактерії є надважливі для нашого загального здоров’я: здорове травлення, здорова робота мозку, емоційне здоров’я, кардіоваскулярне здоров’я та деяких інших систем. Щоб посприяти здоровій роботі даних органів, та й, відповідно, всього організму, потрібно вживати в їжу більше продуктів, багатих на пробіотики. Всі, мабуть, знають про йогурт. Проте крім нього існують й інші продукти, багаті на пробіотики, які, на додачу, мають чудовий смак. Нижче Ви знайдете список 9 із них.

Оливки

Так! Ці ягоди, які бармени використовують як гарнір в мартіні, сприяють здоровій роботі шлунково-кишкового тракту. Це завдяки тому, що оливки в розсолі є ферментованим продуктом, багатим на лактобацилінові бактерії. На додачу, вони багаті на харчові волокна та антиоксиданти.

Кефір

Кефір, який готують ферментуванням молока, багатий на бактерії та дріжджі та фактично є кращим джерелом пробіотиків, ніж йогурт. Також він містить такі поживні речовини як білок, кальцій, вітамін B12 та магній.

Чорний шоколад

Тож, Ви знаєте, що пробіотики корисні для шлунку. А чи знаєте Ви що, щоб отримати більше користі від них, їх варто вживати з добрими бактеріями? Наприклад, клітковина, що не перетравлюється, допомагає добрим бактеріям процвітати в нашому організму. На щастя, чорний шоколад містить обидва інгредієнти! А ще й високий рівень антиоксидантів та поживних речовин. Тож, якщо його вживати в розумних мірах, – він діє як ліки.

Читайте більше про користь чорного шоколаду в публікації “10 здорових причин їсти чорний шоколад”.

Деякі види сиру

Деякі види сиру, такі як м’які сири, ферментовані, зокрема чедер, швейцарський та гауда містять бактерії, які можуть витримати подорож через шлунково-кишковий тракт. Щоб бути певним, що Ви купуєте потрібний сир, шукайте інформацію етикетці, що продукт містить “живі та активні культури”.

Квашена капуста

Квашена капуста – популярний продукт в Україні. Тож, я думаю, багатьом буде приємно дізнатися, що вона багата на пробіотики. Результати досліджень, опубліковані в журналі World Journal of Microbiology and Biotechnology свідчать, що вживання квашеної капусти також допоможе знизити рівень холестерину. Якщо Ви купуєте, а не квасите самі, слідкуйте щоб капуста була не пастеризована.

Кімчі

Кімчі — корейська овочева гостра страва, зроблена з капусти, редьки та зеленої цибулі, також багата на корисні бактерії. Корейські вчені стверджують, що страва допоможе залишатися струнким.

Зелений горошок

Японські дослідження, результати яких були опубліковані в журналі Journal of Applied Microbiology, свідчать, що ця яскрава зелена городина містить потужній пробіотик Leuconostoc mesenteroides.

Солоні огірочки

Чудова новина для всіх любителів соління, яких так багато в нашій країні! Під час бродіння у солоному розсолі та ферментації, в огірках утворюються корисні бактерії. Важливо обирати натурально ферментований продукт (без застосування оцту).

Хліб на заквасці

Під час ферментації закваски, дріжджі та корисні бактерії роблять корисну роботу: вони розщеплюють цукор та глютен у борошні, додаючи хлібу кислуватого присмаку. Це робить процес травлення та засвоєння поживних речовин легшим. Під час випікання живі культури гинуть, що робить хліб на заквасці прекрасним пребіотиком, а дані свідчать, що навіть мертві пробіотичні бактерії мають чудові протизапальні властивостями.

Читайте як зробити закваску в публікації “Як зробити хлібну закваску за 7 простих кроків

Джерело: purewow.com

Коментарі