6 Помилок при запіканні овочів
Харчування

6 Помилок при запіканні овочів

Share Button

Яке правило № 1, коли Ви готуєте овочі? Не важливо, які овочі Ви готуєте, але запечені, вони смакують краще! Якщо бути чесним – в більшості випадків.

Запечена городина має бути з хрумкою шкуринкою та м’якенькою й ніжною зсередини. Тож чому овочі після приготування бувають сухими, підгорілими, водянистими чи позбавленими смаку?

Є велика ймовірність того, що Ви робите одну з типових помилок. Нижче Ви знайдете список з шести типових помилок при запіканні овочів, які так заважають Вам отримати незабутньо смачну печену городину.

Нарізання овочів шматочками різної величини

Нарізані або ж нашатковані шматочки овочів одного розміру не тільки виглядатимуть привабливіше, а відповідно й апетитнішими, але й приготуються рівномірно. Не потрібно використовувати лінійку – скористайтесь окоміром. Це просте правило дозволить уникнути халепи, коли частина городини вже горить, а інша ще сира.

Використання неправильного дека

Можна використовувати миску для запіканки і, навіть, форму для кексу. Єдина умова – не використовуйте деко з високими стінками. Високі борти заважають випаровуватись воді під час запікання, роблячи їх водянистими та позбавленими смаку. Використовуйте звичайне деко з невисокими бортами. Якщо у Вас небагато городини – можна взяти, навіть, форму для піци. Основна умова досить проста, стінки мають запобігати випаданню овочів.

Переповнене деко

Кількість – не означає якість. Утрамбовуючи овочі в деко Ви, насамперед програєте в смаку і, на виході, отримуєте незрозумілу масу в дивних барвах та з незрозумілим (поганим) смаком. Переповнюючи деко, Ви отримаєте пропарену городину, та аж ні як не запечену. Це нормально, коли овочі торкаються один до одного, проте, якщо вони починають накладатися шарами, – візьміть краще ще одне деко.

Нестача олії чи жиру

Брак олії зробить овочі сухими та затвердлими. До того ж, олія сприяє кращому засвоєнню таких вітамінів як A, D, E, та K. Щоб отримати ніжну серцевину, Ви повинні додати щонайменше столову ложку олії на пів кілограма овочів.

Запікання при неправильній температурі

Найліпше розігріти духовку до температури 200 – 220 °C. Якщо зробите гарячіше – згорить городина. Не розігрієте достатньо – навіть не сподівайтесь, в такому випадку, на ніжну серцевину та хрумку шкуринку.

Нехтування перевертанням посередині запікання

Запікання городини не потребує постійної присутності, проте не варто лишати приготування на самоплив. Якщо Ви бажаєте отримати хрумку шкуринку переверніть овочі, як тільки збіжить половина часу.

Смачного!

Джерело: rodalesorganiclife.com

Коментарі