12 цікавих рецептів приготування редьки
Рецепти Харчування

12 цікавих рецептів приготування редьки

Share Button

Редька — всім відома прекрасна весняна городина, яка може покращити та збагатити смак без надмірного використання солі. Її природна гострота збагачує смак інших коренеплодів, салатів, птиці та, навіть, м’яса. На додачу, редька багата на вітамін C та харчові волокна, що робить її бажаним гостем на нашому столі.

  1. Намастіть скибку хрусткого хлібу маслом та покладіть зверху тонко порізаний редис. Посипте зверху сіллю і… вуаля. Ви отримали традиційну французьку легку закуску.
  2. Редька, порізана тоненькими скибками, додає хрусткість та вишуканий гострий присмак до зеленого салату. В салат з тунцем та куркою краще додати потерту редьку з яблуком.
  3. Добре відомий салат з редьки засяє новими барвами, якщо Ви додасте трішки оцту в нього.
  4. Додавши порізаний редис в хумус, гуакамоле, рікоту, вершковий сир чи маскарпоне, Ви змусите свій перекус хрумтіти по новому.
  5. Підсмажте редьку, порізану четвертинками, в оливковій олії разом цибулею порей та цибулею шалот (кущівка).
  6. Зробіть смачний сандвіч з тоненько порізаною редькою, авокадо та індичкою.
  7. Якщо бажаєте відчути ніжний смак редьки — потушкуйте її в білому вині, додавши трішки води, оливкову олію, сіль, перець і дрібку цукру.
  8. Додайте трішки, порізаної тоненькими скибками редьки у фруктовий салат, щоб пожвавити смак.
  9. Додайте порізану соломкою чи кубиками редьку в капустяний чи картопляний салат, щоб додати хрусткості та гостроти.
  10. Зелене листя редису можна додати в суп, або ж замінити ним базилік в песто чи додати в тушковане м’ясо або овочі.
  11. Цілу редиску можна запікати разом з порізаною бульбою чи кабачками в духовці при температурі в 200°C протягом 30 хвилин.
  12. Додайте дрібно порізану редьку з огірком в глечик з джерельною водою, щоб отримати яскравий освіжальний смак.

Експериментуйте та смакуйте редьку по-новому. Смачного!

Джерело: oldwayspt.org

Коментарі