10 причин полюбити сирий мигдаль
Харчування

10 причин полюбити сирий мигдаль

Share Button

Те, що ми називаємо мигдальними горішками насправді є насінням плодів мигдального дерева. На невеликому за розміром дереві розквітають білі та рожеві квіти. А всередині плодів цього дерева й знаходиться насінина, яку ми називаємо горіхом.

Мигдальні горіхи є невід’ємною частиною будь-якої системи здорового харчування. Про них ходять майже легенди. Та чи справді вони такі корисні і в чому полягає їх користь? У цій статті ми висвітлимо 10 причин, щоб полюбити сирий мигдаль кожному: і старому, і малому.

Кислотно-лужний баланс

Ви, мабуть, не знали, що більшість горіхів додають кислотності Вашому тілу. Проте, це – не про мигдаль. Бо ці горіхи – з найбільш лужним PH. Більша частина продуктів нашого сучасного харчування – оброблені харчові продукти, м’ясо, цукор, їжа швидкого приготування – досить часто призводять до різноманітних хвороб. Проте, натуральна рослинна їжа сприяє покращенню загального здоров’я та самопочуття.

Покращує травлення

Справжній сирий мигдаль достатньо замочити не надовго і він з легкістю проросте. Цей процес деактивує такий компонент як фітінова кислота, покращуючи та зміцнюючи травлення значною мірою.

Це чистий горіх

Часто можна зустріти людей з алергією на арахіс. Проте, мигдаль викликає алергії набагато рідше. Це пов’язане з тим, що мигдаль має менше контактів із цвіллю та грибковими захворюваннями.

Здоров’я кісток

Мигдаль допомагає будувати та підтримувати здоров’я Ваших кісток. Лише жменя горішків на день додасть Вам магнію, кальцію, фосфору та біотину для відмінного стану зубів та кісток скелету.

Чудовий антиоксидант

Мигдаль сприяє та допомагає виводити бруд з організму. За рахунок ненасичених жирів, вітаміну Е, селену та клітковини кишечник очищується досить м’яко та природно.

Цукор у достатній кількості

Мигдаль не такий вже і солодкий, проте й не можна сказати, що він зовсім не має цукру. Матінка-природа поклала туди достатньо глюкози для людини. Навіть діабетикам його варто вживати! Бо той цукор, що його має мигдаль у своєму складі, допомагає стабілізувати цукор крові, насичує тіло білками, жирами та клітковиною.

Здорове серце

Моно ненасичені жири у складі мигдалю знижують рівень ЛНЩ – поганого холестерину, тим самим зменшуючи ризик розвитку хвороб серця та пов’язаних з ними інфарктів й інсультів, особливо у чоловіків.

Їжте горіхи – будьте здорові!

Введення мигдальних горіхів у щоденний раціон допоможе Вам вивести харчування на новий рівень. Ви почнете робити вибір більш свідомо та почнете харчуватися більш натуральною їжею. Про це говорить дослідження, опубліковане в British Journal of Nutrition.

Чудовий та поживний перекус

Мигдальні горішки стануть дуже поживним та корисним перекусом на роботі й вдома. Вони мають весь необхідний набір поживних речовин, жирів та кислот, необхідних кожній людині. Вони смачні. Їх багато не з’їси.

Худнемо разом з мигдалем!

В журналі International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders було опубліковане дослідження, де брали участь 65 людей з надлишковою вагою. Частиною їхньою дієти стали горіхи, в тому числі й мигдаль. За 6 місяці ці люди втратили майже на 10 відсотків більше зайвих кілограмів, ніж ті, хто в порівнянні з ними вживав менше калорій.

А 24-місячне дослідження в Іспанії серед чоловіків та жінок показали, що ті, хто вживали мигдаль 2 рази на тиждень набирали на 31% менше ваги в порівнянні з іншими людьми.

Пам’ятайте:

Для максимальної користі та ефекту, мигдальні горіхи мають бути сирими. Хоча багатьом і подобається більше смак смаженого мигдалю, – користі від них Ви вже не отримаєте. Також варто наголосити, що горіхи – окрема їжа. Не варто їх споживати разом з сухофруктами чи солодощами. Лише тоді Ви отримаєте всю користь від них.

Коментарі